Galerij

Vindbaarheid, effectiviteit en identiteit uitstralen met uw website, wat is belangrijk ?


Vormgeving belangrijk ?

Veel ondernemers maken gebruik van internet om hun bedrijf te presenteren. Nu is daarbij de vormgeving van groot belang, de website is tenslotte het visitekaartje van uw bedrijf. U gaat naar een grafische vormgever of webdesigner en laat een website op maat maken …. het is werkelijk een plaatje !! Alleen … uw website krijgt geen bezoekers.

Waar is het fout gegaan? Heeft u iets over het hoofd gezien ?

Nee ! U heeft niks fout gedaan; en … Nee ! U heeft niks over het hoofd gezien. Alléén de mensen waarvan u dacht dat ze de knowhow en ervaring bezaten om u van een goede website te voorzien moeten zich deze vragen aanrekenen.

Vindbaarheid hand in hand met grafisch ontwerp

De vindbaarheid van een website gaat tegenwoordig hand in hand met het grafische ontwerpproces. De opbouw van een website en de content (inhoud) daarvan moeten dusdanig op elkaar ingespeeld zijn dat de bezoeker de website vind … maar belangrijker nog … zoveel mogelijk inhoud tot zich neemt.

Allereerst ga ik in op de vindbaarheid. Daarvoor zijn een aantal dingen van dusdanig belang dat het verstandig is om daar eerst kennis van te nemen voordat u überhaupt begint met het ontwerpen van een website:

  • Probeer uw pagina op zoveel mogelijk relevante (start)pagina’s, weblogs, directories en websites aan te melden.
  • Zorg dat de inhoud van uw website relevant, waardevol en uniek is.
    Maak gebruik van unieke Paginatitels (‘title-tag’) voor elke afzonderlijk pagina die kort en bondig de inhoud van de respectievelijke pagina omschrijft.
  • Zogenaamde ‘Alt-tags’ voor afbeeldingen zijn zeer belangrijk voor de vindbaarheid van uw website. Ze worden namelijk door Google gescand. Zorg dus dat uw website dit ondersteunt.
  • Door middel van het schrijven van een weblog, nieuwsarchief en artikelen die de moeite waard zijn om naartoe te linken of te verspreiden zorgt u voor traffic (verkeer naar uw site) (verspreid deze artikelen daarom ook via social media sites zoals twitter, nujij, kvknetwerk, ekudos, enz…)
  • Zorg ervoor dat je Google Analytics aan je website koppelt om meer inzicht te krijgen in verkeer op en naar je website.
  • Door je aan te melden bij Google Bedrijfscentrum zorg je voor een betere vindbaarheid , geef in de titel van je website niet alleen je bedrijfsnaam maar ook de diensten op die je levert.
  • Google Webmaster Hulpprogramma’s kan je helpen om je website verder te optimaliseren voor Google. Daarbij is het van belang om bijvoorbeelk een sitemap naar Google te verzenden.
  • Gebruik social media (twitter, linkedin, kvknetwerk, enz…) om anderen te helpen, je expertise te delen en nieuwe contacten op te doen. (Lees mijn voorgaande Blog over Social Media)

Bovenstaande moet dus vantevoren duidelijk zijn, zodat de website zodanig opgebouwd kan worden dat hij dit alles volledig zal kunnen ondersteunen. Hiervoor zijn een aantal dingen bij de opbouw van een site héél erg belangrijk:

De welkomst pagina
Laat u in één klap zien wie u bent en wat u doet ?
Beschrijft de tekst alle kerndoelen van uw onderneming ?
Dit is het visitekaartje van uw onderneming … vormgeving is van belang … maar de contactgegevens zijn nóg belangrijker toch ? … Zijn ze snel toegankelijk ?

Overzicht
Is het duidelijk waar de site om draait ?
Ziet de site er netjes en geordend uit ?
Weet de bezoeker waar hij op moet klikken, indien nodig ?
Wordt de bezoeker getriggerd om op uw site te blijven ?
Less is More !

De structuur van uw navigatie
Is uw navigatiemenu helder, weet de bezoeker hoe uw site werkt ?
Kan de bezoeker zonder al te veel moeilijkheden tot de kern komen van uw boodschap ?
Worden er triggers gebruikt ?
Is de informatie die u kwijt wilt snel bereikbaar ?

De opbouw van uw pagina’s
Maak zo min mogelijk gebruik van inline frames, Flash. Maar zorg dat je een goed en effectief gebruik maakt van tekst.

Slechts handvaten

Dit alles zijn nog maar enkele handvaten die zorgen voor een website die vindbaarheid, effectiviteit en identiteit uitstraalt

Mocht u een volledig op maat gegeven advies willen met betrekking tot de presentatie van uw eigen onderneming op internet en éxtra aandacht geven aan de vindbaarheid daarvan neem dan contact op met een bureau wat u hierin kan adviseren en motiveren.

Zoekmachine Marketing kan het verschil tussen winst en verlies voor uw onderneming maken daarom willen wij graag onze eigen ervaring en kennis met u delen op dit gebied om samen tot een succesvol concept te komen voor uw website. Kijk op onze site voor meer informatie: http://www.hidesign.nl/

Plaats een reactie